Etiketter

onsdag 3 oktober 2012

Jorden Runt

Start Lund är en stad som ligger i södra Sverige, bara 2 mil ifrån Malmö. I Lund bor det 82 800 människor. I Sverige bor det 9,5 miljoner människor och Sverige är man kristna. Sverige är känd för världskända grupperna Abba och swedish house mafia. Sverige ligger i Europa. 6750 km Maiami är en stad i U.S.A. Det ligger i syd-östra delen. Det bor 5,7 miljoner människor och många av de kommer från kuba. I U.S.A bor det 311,7 miljoner människor. U.S.A är känd för Apple, Microsoft som är två datorföretag. Musik som Michael jackson och många andra kända artister. U.S.A ligger i Noramerika. I Amerika är man katoliker. 12 550 km Dodoma är en huvudstad som ligger i Tanzania. Det bor 190 600 mäniskor i Dadoma. I Tanzania bor det 46,2 miljoner människor. Tanzania ligger i Africa. Tanzania är känd för ringar och Halsband. Man är 35% muslimer och 45 % katoliker. 8224 km Rio de janero är Brasiliens största huvudstad. Det bor 10 miljoner människor. I Brazilien bor det 196,7 miljoner invånare. Det ligger i sydafrika. Brazilien är känd för sina fotbollslag. Man är 80% katoliker. 19 780 km Tokyo är huvudstaden i Japan. Det bor 128 miljoner människor i Japan. I Tokyo bor det 8,6 miljoner människor. Religionen i Japan är shinto. Japan är känd för tv-spel som super Mario, kameror som Nikon och bilar som Toyota och Mitsubishi. 8192 km Sydney är en stad i Australien. I Australien bor det 22,7 miljoner människor och det är det minsta kontinenten på jorden. Australien är känd för alla djur som finns bara där t.ex koalor och känguru. 3/4 är kristna i Australien. Slut

2 kommentarer:

  1. Kasper, du har gjort en bra text om din resa "jorden runt". Den innehåller god och kortfattad fakta och information vilket var uppgiften. Du visar att du till stora delar behärskar de geografiska verktyg som du fick använda i denna uppgift. Tänk på styckeindelning nästa gång!
    Bra jobbat!
    MVH
    Jan

    SvaraRadera
  2. Tänk på att göra en egen text nästa gång. Vem av dig och Viktor gjorde vad? Man lär sig bäst på att samarbeta, men skriva sin egen text.

    MVH
    Jan

    SvaraRadera